Science & Fiction: Over leven in de stad

Vanaf dinsdag 15 mei gaat de negende editie van de filmreeks Science & Fiction van start. Onder de titel Science & Fiction: Over leven in de stad vertoont de Universiteit Utrecht vier bijzondere films met prikkelende inleidingen van wetenschappers. Zij zetten je aan het denken over de uitdagingen waar grote steden voor staan.

Steden zijn magneten: daar gebeurt het, daar willen steeds meer mensen heen. In alsmaar groeiende steden vinden zij werk, netwerken en cultuur. Daar zijn spannende ontwikkelingen in duurzaamheid en vervoer, nieuwe vormen van samenleven en -werken en smart city experimenten met burgerschap, democratie en leefbaarheid. Maar door de aanzuigende werking stijgen de huizenprijzen en de stad dreigt een pretpark voor rijke professionals te worden.
Is er nog ‘publieke ruimte’ is en wie voelt zich daarin thuis? Leven we samen of zijn we een verzameling individuen? We staan ook stil bij veranderende identiteiten, diversiteit, groepsvorming en uitsluiting. We belichten de leefbaarheid voor de mensen die er wonen en werken, en of zij zich nog vertegenwoordigd voelen in de lokale politiek.

Kom kijken, kom luisteren en kom meepraten! Locatie: Louis Hartlooper Complex, Utrecht.

Meer weten? Ga naar de website van Science & Fiction.